Porselen Kronlar

Porselen Kron olarak da bilinen sabit protezler, ağızda az sayıda diş eksikliğinde uygulanan ve destek dişlerin kesilmesinin ardından laboratuarda hazırlanıp dişlere yapıştırılan protezlerdir. Dişlerin ağızda görünen kısımlarında çoğunlukla tercih edilen ve hasta tarafından çıkarılamayan protezlerdir. Takılıp çıkartılabilen protezlere oranla hasta tarafından daha kolay kabul edilmektedir.

Protezin metal destekli seramik (porselen), metalsiz seramik (porselen), Porselen laminate olmak üzere çeşitleri vardır. Hastanın ağız yapısına en uygun protez çeşidi diş hekimi tarafından karar verilerek laboratuarımızda siparişi oluşturulmaktadır.

Sabit protezlerde klasik ve günümüze kadar uygulanan yöntemlerde, protez oluşturulurken altyapıda metallerin dayanıklılığından, üst yapı olarak da seramiğin estetiğinden faydalanılmaktadır. Bu yöntem halen kullanılmaya devam etmekle birlikte, artan estetik ihtiyaçlara cevap vermek için gelişen teknolojinin katkısıyla alternatif maddelerle de doğal görünüşü birebir taklit edebilen sabit protezler de laboratuarımızda hazırlanabilmektedir.

Bir sabit protezde altyapı olarak standart metal veya değerli metal alaşımlar kullanılabilir.

Değerli Metal Alaşımlı Uygulamalar

Değerli altyapı maddesi olarak altın içeren değerli metal alaşımları kullanılır. Üst yapıda estetik yine seramik uygulaması ile sağlanır. Bu alaşımlar diş hekimliği uygulamalarına özeldir. Altın diş hekimliğinde kullanılan maddeler içinde köklü bir geçmişe sahip, diş ve diş eti ile yüksek uyumlu en kıymetli malzemelerden birisidir.

Zirkonyum da artık porselen alt yapısı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Değerli metal kullanılarak yapılan uygulamalar ile daha sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

Standart Metal Alaşımlı Uygulamalar

Altyapı olarak diş ve diş etlerine uyumlu, gerekli dayanıklılığı karşılayan ve sağlığı idame ettirecek diş hekimliği uygulamalarına özel metaller kullanılmaktadır. Üst yapıda dental seramik estetik görünümü sağlamak için kullanılmaktadır.

Standart metal alaşımlı sabit protezler tüm dişlere uygulanabilmektedir.

Günümüzde klasikleşmiş yöntemler olsalar da oldukça başarılı sonuçlar vermektedirler.

Diş hekimliği uygulamalarının öncelikli hedeflerinden birisi de yapay dişi, doğal dişe mümkün olduğunca benzetmektir.

Laboratuarımız bünyesinde bulunan CAD/CAM uygulamaları ve deneyimli tasarım ekibimizle, renk, şekil, boyut, ısırma açısından yapay ve doğal dişlerin en yüksek seviyede uyumluluğunu sağlamayı hedeflemekteyiz.

Laboratuvarımızda modelaj, döküm ve fırınlama aşamalarından sonra hasta ile yapılan son provaları takiben uygunluğu onaylanan protez cila için tekrar fırına konur.

Başa dön